Ongoing professionals

Gabriela Cacerea

Mai multe detalii

Cleemntina Canel

Mai multe detalii

Noemi Cădariu

Mai multe detalii

Daniela Călin

Mai multe detalii

Monica Cercelescu

Mai multe detalii

Diana-Mihaela Cheptene-Micu

Mai multe detalii

Nicoleta Cherciu

Mai multe detalii

Adina Chilim-Dumitriu

Mai multe detalii

Andrea Annamaria Chiș

Mai multe detalii

Diana Chitea

Mai multe detalii

Mihaela Ciocirlea

Mai multe detalii

Alma Ciornei

Mai multe detalii

Aurora Ciucă

Mai multe detalii

Timeea Ciudin

Mai multe detalii

Claudia Cliza

Mai multe detalii

Tania-Cătălina Coadă

Mai multe detalii

Andreea Coman

Mai multe detalii

Ana–Maria Corugă

Mai multe detalii

Raluca Costache

Mai multe detalii

Ioana Maria Costea

Mai multe detalii

Cecilia Crăciunescu

Mai multe detalii

Daniela Crâznic

Mai multe detalii

Luminița Criștiu-Ninu

Mai multe detalii

Mihaela Cunita

Mai multe detalii

Cleemntina Canel

Mai multe detalii

Ongoing professionals

Nume:

Gabriela Cacerea

Profesie:

Avocat

Gabriela Cacerea are peste 19 ani de experiență în reprezentarea clienților în legătură cu structurarea, negocierea și implementarea cu succes a diverselor proiecte derulate de aceștia în România, coordonând și implicându-se într-un număr semnificativ de fuziuni și achiziții, inclusiv privatizări, de notorietate.

Este unul dintre coordonatorii practicilor de Drept Societar/Fuziuni și Achiziții și Energie și Resurse Naturale ai NNDKP.

Se specializează în drept societar și comercial, fuziuni și achiziții naționale și transfrontaliere, reorganizări societare, fraudă corporativă, tranzacții de tip private equity, parteneriate (de tip joint venture) și investiții minoritare, piețe de capital și tranzacții cu investitori strategici, IPO-uri și SPO-uri, contracte comerciale.

Este recunoscută pentru experiența vastă în domenii puternic reglementate, precum energie, asigurări și sectorul financiar, sectorul farmaceutic, protecția consumatorilor, coordonând echipele NNDKP care au asistat jucători din piață, atât în tranzacții cât și în legătură cu aspecte vizând activitatea curentă.

Gabriela a primit premiul “Avocat de Top în domeniul Dreptului Corporativ/Fuziuni și Achiziții” în cadrul Galei “Avocați de top” organizată în iulie 2019 de FinMedia, editor al revistei lunare financiar-bancare Piața Financiară.

Este inclusă în mod constant în clasamentele în care sunt listați cei mai experimentați avocați din România, realizate de ghidurile juridice internaționale Chambers & Partners, The Legal 500 și IFLR 1000.

Este Partener în cadrul NNDKP din 2008.

Nume:

Clementina Canel

Profesie:

Director juridic

Clementina Canel este director juridic și de conformitate la Fepra din 2021. Are 17 ani de experiență în domeniul juridic, în domenii specifice precum mediu, drept al afacerilor, comercial, energie, penal, insolvență, utilități.

Clementina a absolvit Academia de Poliție, Facultatea de Drept și Universitatea de Marketing și Afaceri Economice Internaționale. Ea deține, de asemenea, un master în drept al afacerilor. Clementina a urmat, de asemenea, mai multe training-uri de management, precum leadership și managementul schimbării, management strategic, asertivitate și influență.

După ce a petrecut câțiva ani ca ofiter de ancheta penală, Clementina a decis să devină avocat. Și-a început cariera lucrând pentru o firmă de avocatură reputată; în ultimii 12 ani, a activat ca in house, în industrii grele precum mediu, energie, silvicultură.

În funcția sa actuală în cadrul unei organizații de implementare a obligațiilor privind răspunderea extinsă a producătorului in zona de mediu, Clementina este responsabilă de asigurarea faptului că obiectivele de mediu impuse de Uniunea Europeană producătorilor sunt conforme din punct de vedere legal și că tot procesul tehnologic de colectare și reciclare este finalizat de către partenerii comerciali.

Clementina are ca pasiuni calatoriile si sportul își petrece timpul liber călătorind în jurul lumii, citind și urcând pe munții românești.

Nume:

Noemi Cădariu

Profesie:

Avocat

Associate at Bradu, Neagu & Associates, focusing on Business Law and Corporate Affairs.
Member of the Bucharest Bar since 2021.
Member of the European Criminal Bar Association.

Contact:
noemi.cadariu@bradulex.com

Education:
2020 – 2021 – LLM in Criminal Law, Faculty of Law, University of Bucharest
2016 – 2020 – LLB, Faculty of Law, University of Bucharest

Nume:

Daniela Călin

Profesie:

Avocat 

Informații de contact
+40726.74.00.65
daniela.calin@dlapiper.com
danacalin@ymail.com

Educație și formare
2015-prezent: Doctorand în cadrul Școlii doctorale de drept, Universitatea din București, disciplina Drept procesual civil
2013-2014: Master „International Arbitration”, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti
2012-2013: Master I (Maîtrise en Droit Européen et International des Affaires), Collège Juridique Franco-Roumaine des Etudes Européennes, Université Paris I Panthéon-Sorbonne
2009-2012: Licence en Droit, Collège Juridique Franco-Roumaine des Etudes Européennes, Université Paris I Panthéon-Sorbonne
2009-2013: Licență în Drept, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Experiență profesională relevantă
2019 – prezent – Managing Associate la DLA Piper Dinu SCA
2016-2019 – Associate la DLA Piper Dinu SCA
2013-2016 – Junior Associate/Associate la SCA Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen

Daniela este Managing Associate în echipa de litigii a DLA Piper București. Ariile sale de activitate și specializare includ procedura civilă și arbitrajul, dreptul administrativ, achizițiile publice și dreptul construcțiilor. Pe parcursul activității sale de avocat, a fost implicată în ​​proceduri de arbitraj interne și internaționale legate de dispute contractuale, investiții în sectoarele infrastructurii și transporturilor, precum și în diverse tipuri de litigii naționale referitoare la achiziții publice, jocuri de noroc, asigurări și contencios administrativ și fiscal. Daniela are o pregătire academică solidă atât în ​​arbitraj – ca absolvent al Masterului de Arbitraj Internațional cât și în procedură civilă – ca doctorand la Universitatea din București.

Nume:

Monica Cercelescu

Profesie:

Avocat

Doamna Monica Cercelescu este avocat titular al cabinetului de avocatura cu același nume și coordonator al departamentului de comunicare al UNBR.

Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, și-a început cariera în 1994 ca jurnalist la cotidianul Adevărul, unde a avut misiunea de a relata zilnic din sălile de judecată sau de la Parchete.
În 1997 a devenit avocat în Baroul București, avându-l ca maestru pe avocatul Doru Viorel Ursu.
În paralel a predat cursuri de legislație mass-media și publicitate la Universitatea Media.
În 2004 a reluat activitatea jurnalistică, având în vedere multitudinea de proiecte și provocările în acest domeniu la data respectivă.

A participat la inițierea mai multor proiecte jurnalistice, inclusiv unul propriu. Din 2005 până în 2010 a fost senior editor la publicația economică Săptămâna Financiară, unde a scris sute de articole privind evoluția legislativă, dar și despre piața de media și publicitate. După închiderea acestei publicații prin demisia a majorității jurnaliștilor, a mai activat la diferite publicații, printre care Finanțiștii, iar din 2014 a revenit în avocatură, ivindu-se prilejul de a face și comunicare, în paralel.

Nume:

Diana-Mihaela Cheptene-Micu

Profesie:

Judecător

Experiență profesională
2019 – prezent: Președinte, Curtea de Apel Iași
2003 – prezent: Formator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii pentru pregătirea profesională a magistraţilor. Formator în cadrul Școlii Naționale a Grefierilor pentru pregătirea personalului auxiliar de specialitate
2001 – 2011; 2021 – prezent: Asistent universitar, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Drept
2020 – 2022: Expert în cadrul proiectului ,,Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanțe judecătorești”
2014 – 2019: Vicepreşedinte, Curtea de Apel Iași
2012 – 2014: Preşedinte al Secţiei penale şi pentru cauze cu minori, Curtea de Apel Iași
2010 – 2014: Judecător, Curtea de Apel Iaşi – Secţia penală şi pentru cauze cu minori
2009 – 2010: Judecător, Curtea de Apel Suceava – Secţia penală
2006 – 2009: Preşedinte, Judecătoria Iaşi
2002 – 2006: Judecător, Tribunalul Iaşi
1997 – 2002: Judecător, Judecătoria Iaşi
2001 – 2011: Asistent universitar-cadru didactic asociat, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Drept
2006 – 2009; 2019 – 2020: Asistent universitar-cadru didactic asociat, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Drept
august 2020 și martie 2021: Membru în comisia de examinare, Examenele de capacitate ale judecătorilor stagiari, organizate de I.N.M. Disciplina Drept procesual penal
Mai 2016: Membru în comisia de contestații la evaluare. Concursul de promovare la Înalta Curte de Casație și Justiție
Martie 2010 şi noiembrie 2010: Membru în comisia de elaborare a subiectelor. Concursurile de admitere în magistratură organizate de I.N.M.
Octombrie 2010: Membru în comisia de elaborare a subiectelor. Examenul de capacitate al judecătorilor stagiari, organizat de I.N.M.
Aprilie – iunie 2010: Formator la 9 seminarii. Proiect realizat prin colaborarea unor instituţii publice şi O.N.G.
2006 – 2009: Tutore de practică pentru auditorii de justiţie din cadrul I.N.M. – anul II
2010 – prezent: Purtător de cuvânt al Curţii de Apel Iaşi şi conducător al Biroului de informare publică
1999 – 2002: Judecător delegat la Biroul executări penale din cadrul Judecătoriei Iaşi. Judecător delegat pentru realizarea învăţământului profesional al magistraţilor de la instanţele din raza Tribunalului Iași
2004 – 2006: Purtător de cuvânt al Tribunalului Iaşi şi conducător al Biroului de informare publică
2004: Judecător specializat în soluţionarea cauzelor ce au ca obiect traficul de persoane
2003 – prezent: Judecător specializat în soluţionarea cauzelor penale-anticorupţie

Educație și formare
2021: Doctorand – Drept penal – Școala Doctorală a Facultății de Drept din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași
2022: Studii postuniversitare – psihopedagogie – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași
2003: Curs de specializare – formator în procesul de pregătire profesională şi perfecţionare pentru magistraţi. Institutului Naţional al Magistraturii – București
2003: Curs de specializare – formator personal auxiliar, Școala Națională de Grefieri
2004 – 2005: Studii aprofundate „Ştiinţe Penale”, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Facultatea de Drept
1993 – 1997: Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi

Lucrări publicate
2007: ”Elemente de management judiciar”– capitolul IV, Institutul Naţional al Magistraturii şi Asociaţia Alternative Sociale, Editura Hamangiu, București, 2007, coordonatori Mona-Maria Pivniceru, Cătălin Luca
2007: ”General şi particular în formarea purtătorului de cuvânt magistrat” – capitolul II, Institutul Naţional al Magistraturii şi Asociaţia Alternative Sociale, Editura Hamangiu, București, 2007, coordonatori Mona-Maria Pivniceru, Cătălin Luca
2010: ”Etica profesiei de poliţist. Cale de prevenire a corupţiei” – capitolul VII, Editura Junimea, Iaşi, 2010
2020: ”Revista Română de Jurisprudență” nr. 3/2020 – coordonator volum, autor spețe comentate și articol ,, Particularități ale procedurii extrădării pasive în cazul solicitanților de azil” – Editura Universul Juridic, București, 2020

Nume:

Nicoleta Cherciu

Profesie:

Avocat

Nicoleta is a technology and investment lawyer and AI legal expert. She has recognized contributions in the start-up and investor arena.

She was counsel for tech unicorn UiPath in the company’s US legal team, as well as external consultant for the EU Parliament and has provided policy recommendations on the regulation of AI, robotics, and online platforms.

She advises VC funds during their set-up, financing, and investment activities, and assists technology companies with, among others, their product, IP, security, go-to-market, and corporate legal matters.

Her experience as dispute resolution lawyer, unicorn and investors legal counsel and academic researcher allows Nicoleta to have a unique approach: analytical, legally sound, practical, business oriented and grounded in product insight at the same time.

Nicoleta is a member of the European Law Institute, the Robotics & AI Law Society, the IEEE’s Global Initiative on the Ethics of Extended Reality and the Z-Inspection® Initiative.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nicoleta-cherciu-lawyer-technology-and-investment-expert/

Nume:

Adina Chilim-Dumitriu

Profesie:

Avocat

Adina Chilim-Dumitriu are peste 24 ani de experiență în profesia juridică, fiind Partener în cadrul NNDKP din anul 2004.

Este unul dintre coordonatorii practicilor de Drept Societar/Fuziuni și Achiziții, Achiziții Publice și PPP și Telecomunicații și Media din cadrul NNDKP.

Adina este renumită pentru coordonarea unor proiecte mari de fuziuni și achiziții, atât naționale cât și cu elemente transfrontaliere, și pentru consultanța acordată în proiecte implicând aspecte comerciale/contractuale complexe. Acordă asistență inclusiv în legătură cu aspecte legate de privatizări, acorduri de cooperare, restructurări corporative și operaționale, contracte privind transferuri de business și achiziții de bunuri, inclusiv în cazul proiectelor de fuziuni și achiziții vizând companii aflate în dificultate.

Are o experiență deosebită în acordarea de consultanță pe aspecte care solicită cunoștințe și abilități tehnice cum ar fi achizițiile publice/concesiunile, proiectele din sectorul energiei sau al telecomunicațiilor, proiectele în domeniul apărării.

Este recunoscută pentru abilitățile sale și experiența extinsă în domeniul construcțiilor (căi ferate/infrastructură rutieră), în proiecte legate de stații de tratare a apei, dar și în domeniul telecomunicațiilor sau în sectorul de gaze și petrol.

Adina este inclusă constant în clasamentele privind avocații de top din România realizate de ghiduri juridice internaționale prestigioase precum Chambers & Partners, The Legal 500 sau IFLR 1000.

Nume:
Andrea Annamaria Chiș
Profesie:
Judecator

Andrea Annamaria Chiș este judecător de peste 25 de ani, membru al Consiliului Superior al Magistraturii și lector universitar dr. la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. A scris și a coordonat proiectul TAEJ – Transparență, Accesibilitate și Educație Juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, având ca și componente comunicarea interprofesională offline și online, precum și cu celelalte puteri ale statului și mass media. A participat în proiecte internaționale privind comunicarea (United Nations Office on Drugs and Crimes – UNODC – Use of Social Media by Judges) sau având ca și componentă comunicarea (European Judiciary Training Network – EJTN – project on Rule of Law in Europe) și a coordonat astfel de proiecte în cadrul unor organizații internaționale (European Network of Councils for the Judiciary – ENCJ – project Public Confidence and the Image of Justice 2017-2019). A absolvit diverse cursuri de soft skills și este implicată în procesul de stare de bine la nivel organizațional și personal în interiorul sistemului judiciar.

Listă de lucrări publicate

 Studii
1. Considerații privind accesorialitatea apelului incident sau provocat raportat la apelul principal, în Revista de note şi studii juridice, disponibilă pe juridice.ro
2. Opinia dizidentă în common law și dreptul continental, în practica instanțelor internaționale și în arbitrajul internațional – beneficii şi deservicii, în In honorem Dan Chirică, Între dogamatica dreptului și rațiunea practică, Editura Hamangiu, București, 2018, coautor Gh.-L.Zidaru
3. Contradictorialitatea ca o obligație pentru judecător, în In honorem Valeriu Stoica, Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea, Editura Universul Juridic, București, 2018, coautor Gh.-L.Zidaru (p. 300-324)
4. Transcendent Justice? Legal and Philosophical Perspectives, Studia Universitatis Babeș Bolyai, Philosophia, nr. 1/2017, coautor I. Copoeru
5. Rolul judecătorului în aplicarea principiilor contradictorialităţii şi al dreptului la apărare, în Revista română de drept al afacerilor nr. 1/2015
6. Scurte consideraţii privind aplicarea în timp a normelor de drept procesual civil, în Revista română de drept al afacerilor nr. 12/2013
7. Procedura prealabilă a medierii şi regularizarea cererii de chemare în judecată în lumina noului Cod de procedură civilă, în Revista română de drept al afacerilor nr. 4/2013
8. Medierea în contextul noului Cod de procedură civilă, în Revista de note şi studii juridice, disponibilă pe juridice.ro
9. Elemente de noutate privind reglementarea căilor de atac în noul Cod de procedură civilă şi legea de degrevare a instanţelor. (I) Căi de atac generale şi speciale. Dispoziţii generale. Căile de atac de reformare, în în Studia Universitatis Babeş-Bolyai, Iurisprudentia, nr. 1/2013
10. Publicitatea clauzei de inalienabilitate expresă şi subînţeleasă în convenţiile privitoare la imobile, în Studia Universitatis Babeş-Bolyai, Iurisprudentia, nr. 2/2012
11. Obiectul cărţii funciare în lumina Noului Cod civil – dispoziţii speciale privind înscrierea drepturilor tabulare, în Revista română de drept privat nr. 3/2012
12. Protection of Databases – The Sui Generis Right, în Studia Universitatis Babeş-Bolyai, Iurisprudenţia nr. 3/2009
13. Legea aplicabilă acţiunilor de carte funciară. Ultraactivează sau nu Decretul-lege nr. 115/1938?, în Revista română de drept privat nr. 4/2007
14. Despre discriminarea salarială a magistraţilor, în Curierul Judiciar nr. 12/2005
15. Competenţa şi atribuţiile instanţelor de judecată în materia Legii 10/2001, în Dreptul nr. 4/2004
16. Regimul juridic al nulităţilor contractelor de vânzare-cumpărare privind imobilele preluate de stat fără titlu, în Pandectele Române nr. 1/2003
17. Acţiunile de carte funciară în lumina actualei reglementări, în Dreptul nr. 11/1999
18. În legătură cu uzucapiunea extratabulară, în Dreptul nr. 7/1995

Teza de doctorat – Cărți, Capitole
19. Rolul judecătorului în procesul civil, în coautorat (Gh. L. Zidaru), Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2015
20. Colectiv, coord. Dan A. Popescu, Ionuţ F. Popa, Liber Amicorum Liviu Pop, Reforma dreptului privat român în contextul federalismului juridic European, Universul Juridic, Bucureşti, 2015, în coautorat (Gh. L. Zidaru), studiul intitulat Rolul judecătorului şi principiul disponibilităţii în procesul civil român – conexiuni şi limitări
21. Teste – grilă. Drept procesual civil. Pentru examenele de admitere în profesiile juridice, Ediţia a II-a, în coautorat (A. Ciurea), Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2015
22. Publicitatea imobiliară în concepţia Noului Cod civil, publicată la Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2012
23. Colectiv, coord. M. Uliescu, Noul Cod civil. Studii şi comentarii, Volumul II Cartea a III-a şi Cartea a IV-a (art. 535-1.163), Universul Juridic, Bucureşti, 2013, studiul intitulat – Cartea funciară (p. 428- 473)
24. Colectiv, coord. M. Uliescu, Noul Cod civil. Studii şi comentarii, Volumul II Cartea a III-a şi Cartea a IV-a (art. 535-1.163), Universul Juridic, Bucureşti, 2013, în coautorat (D. Dobrev) – studiul intitulat Uzucapiunea în noul Cod civil (p. 500-529)
25. Colectiv, coord. I. Copoeru, N. Szabo, Etică şi cultură profesională, Ed. Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca, 2008, în coautorat (F.-I. Moţu), studiul intitulat – Comunicarea profesională în justiţie. Aparenţa de imparţialitate în contextul comunicării dintre judecători şi avocaţi (p. 167-177).

Jurisprudență comentată
26. Plângere împotriva încheierii de carte funciară prin care s-a dispus intabularea dreptului de proprietate dobândit prin divizare, formulată de creditorul chirografar al societăţii divizate. Consideraţii privind data dobândirii personalităţii juridice de către societatea înfiinţată prin divizare versus data transferului dreptului de proprietate, consecinţe pe planul publicităţii imobiliare. Dispoziţii tranzitorii privind aplicarea noului Cod civil. Protecţia transferului dreptului de proprietate anterior dobândirii personalităţii juridice de către societatea înfiinţată prin divizare sau anterior înscrierii divizării în registrul comerţului, soluţii posibile în lumina noului Cod civil, notă aprobativă scrisă împreună cu D. Dobrev, în Revista română de drept al afacerilor nr. 3/2013
27. Probleme de drept soluţionate neunitar in practica instanţelor de judecată – Moartea părţii în cursul procesului. Neintroducerea în cauză a moştenitorilor în etapa procesuală respectivă. Exercitarea căilor de atac. Calificarea nulităţii. Remedii, în Pandectele Române nr. 5/2012
28. Probleme de drept soluţionate neunitar in practica instanţelor de judecată – Condiţiile actului întrerupător al termenului de perimare versus perimarea instanţei prevăzută de art. 417 noul C. pr. civ., în Pandectele Române nr. 4/2012
29. Acţiune în inopozabilitatea titlului privind un imobil preluat de stat fără titlu valabil, promovată după intrarea în vigoare a Legii nr. 10/2001 şi împlinirea termenului pentru exercitare a acţiunii în constatarea nulităţii contractului de vânzare cumpărare subsecvent, de către un proprietar care nu a formulat nici o cerere anterioară de restituire a imobilului. Inadmisibilitate. Invocarea jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului, în Studia Universitatis Babeş-Bolyai, Iurisprudentia, nr. 1/2006
30. Examen de practică judiciară: Revendicare imobiliară în sistem de publicitate prin cărţi funciare – două cărţi funciare individuale deschise pentru acelaşi apartament Notă explicativă la Curtea de Apel Cluj, decizia numărul 2609 din 23 septembrie 2001, în Studia Universitatis Babeş-Bolyai, Iurisprudentia, nr. 1/2002

Buletine ale jurisprudenţei
31. Buletinul Jurisprudenţei Curţii de Apel Cluj 2005, Ed. Sfera, Cluj-Napoca, 2006
32. Buletinul Jurisprudenţei Curţii de Apel Cluj 2007. Drept civil. Dreptul familiei. Protecţia minorului. Dreptul muncii. Asigurări sociale. Drept procesual civil, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2008 (speţa 17, pp.75-78, citată de M. Nicolae, în Tratat de publicitate imobiliară, Vol. II, Noile cărţi funciare, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2011, pag. 540, nota 2)
33. Buletinul Jurisprudenţei Curţii de Apel Cluj 2008. Drept civil. Dreptul familiei. Protecţia minorului. Dreptul muncii. Asigurări sociale. Drept procesual civil, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2009 (speţa 42, pp.176-179, citată de M. Nicolae, în Tratat de publicitate imobiliară, Vol. II, Noile cărţi funciare, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2011, pag. 577 nota 1 şi speţa 46, pp. 190-193, ibidem, 685, nota 1)
34. Buletinul Jurisprudenţei Curţii de Apel Cluj 2009. Drept civil. Dreptul familiei. Protecţia minorului. Dreptul muncii. Asigurări sociale. Drept procesual civil, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010
35. Buletinul Jurisprudenţei Curţii de Apel Cluj 2010. Drept civil. Dreptul familiei. Protecţia minorului. Dreptul muncii. Asigurări sociale. Drept procesual civil, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2011
36. Buletinul Jurisprudenţei Curţii de Apel Cluj 2014, Universul Juridic, Bucureşti, 2015.

Limbi straine cunoscute
engleză, maghiară, franceză

Nume:

Diana Chitea

Profesie:

Avocat

Managing Associate SIMION & BACIU

Expertise:
Diana provides legal representation in relation to civil and commercial litigation.

She has been coordinating teams engaged by large corporations and entrepreneurial businesses active in a variety of industries, with a particular focus on sectors such as automotive, retail, real estate, oil and gas industry and technology. Her expertise also includes providing legal representation to public entities.

In addition to her court activity, Diana is regularly involved in designing the strategy for potential cases, negotiating or assisting on pre-litigation matters. By way of example, she was involved in a legal audit concerning the activity of two city halls (either as plaintiff or defendant), focusing on the legal advice received by the institutions to determine whether the city halls’ rights were protected by such.

Also, she has extensive experience in dealing with tax and administrative disputes, as well as in criminal law, with emphasis on white collar matters.

Complementing her professional activity, Diana is a lecturer on legal matters during courses and training sessions dedicated to students or lawyers seeking further professional development. She was part of the JUST Access project that circled some of the reputable university centers in Romania with the main objective to increase the access to justice for citizens. Also, she was part of the team who drafted de lege ferenda proposals aimed at improving the legislation concerning the access to justice for the vulnerable persons.

Currently, Diana is a lecturer with the National Institute for Lawyers’ Professional Development and holds classes for trainee lawyers on Civil and Civil Procedure matters. Also, she is an active member of the Leaders for Justice programme.

Membership and Affiliations:
Bucharest Bar
The National Institute for Lawyers’ Professional Development (INPPA)
Leaders for Justice

Education:
University of Bucharest, Faculty of Law – Postgraduate studies diploma on civil matters
University of Bucharest, Faculty of Law – Business Law, LLM
University of Bucharest, Faculty of Law, LLB

Languages:
Romanian – native speaker
English – business proficiency
Spanish – conversational

Nume:

Mihaela Ciocirlea

Profesie:

Avocat

Mihaela is our Firm’s Co-Managing Partner and Co-Head of the Corporate M&A practice, Glodeanu+Partners.

Mihaela started her career in 2008 and has previously worked with two top-tier international law firms with presence in Romania on landmark transactions. Now she is further leveraging her experience gained at premium legal standards by using international knowledge and practice with a more focused personal approach to the service of our Firm’s clients.

With extensive experience on mergers and acquisitions, corporate and commercial matters, as well as employment, data protection, public procurement, state aid and white collar/investigations, Mihaela assisted international strategic investors, investment funds and entrepreneurs alike in major M&A transactions in various industries (from energy to online retail, pharma and chemical industries) and has significant experience in structuring acquisition processes and handling all matters for the preparation, execution and closing of a transaction. She is also advising on day-to-day commercial legal matters for clients, being a trustworthy consultant focused on finding pragmatic and business-oriented solutions and bringing added value to the projects she is involved in.

Mihaela’s unique approach as trusted advisor is given under her entrepreneurial experience, as co-owner of an e-commerce business with operations in the US, thus understanding the needs of start-ups and scalable businesses and knowing how to extract and apply the essence of legal matters.

She is also an active member of the International Young Lawyers Association AIJA, continuingly learning and developing her legal knowledge network through interactions with lawyers from more than 90 different countries.

Robin Sharma, Tony Robbins and Gary Vaynerchuk are just a few of Mihaela’s inspirational next-generation leaders guiding in her path to success.

Nume:

Alma Ciornei

Profesie:

Judecător

Alma Ciornei a terminat Facultatea de Inginerie Chimică a Universitătii Politehnice București în anul 1994 și Facultatea de Drept  a Universitătii Titu Maiorescu în 1999.

În acelasi an a intrat in Baroul Bucuresti, iar din 9 mai 2006 este judecator, mai întai la Judecatoria Braila si apoi, din 2009, la Tribunalul Bucuresti.

In perioada 1.11.2011-1.01.2017 a fost vicepresedinte al Tribunalului Ilfov, iar din 1.01.2017 a revenit la Tribunalul Bucuresti.

Din mai 2020 este Presedinta Sectiei a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale.

Nume:

Aurora Ciucă

Profesie:

Avocat

Educaţie şi formare
1982- 1986: Diploma de licenţă,Profilul Ştiinţe juridice, Specializarea Drept, Facultatea de Drept, „Universitatea Al.I. Cuza” Iaşi
1989-1990: Diploma Cursuri postuniversitare, Specializarea Drept penal, Facultatea de Drept, Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi
1992: Certificat, Conférence des Bâtonniers, Rennes, Franţa Stagiu practic de trei luni pe probleme de organizare a profesiei de avocat, etica şi deontologia profesiei
1993: Certificate Law Faculty Training Institute in Joint Venture and Real Property Law, Program al American Bar Association, Central and East European Law Initiative (CEELI) ŞI Jagiellonian University, Cracovia, Polonia
1994 (May-June): Certificate PHARE for Democracy Program Stagiu de perfecţionare organizat de Comisia Europeană pentru tările est-europene, în scopul însuşirii valorilor democratice.Bruxelles, Belgia
1995-1996: Diploma, „Cum laude” Master in International and Human Rights Law. Însuşirea cunoştinţelor privind organizaţiile internaţionale, susţinerea de examene pe parcursul a doua semestre şi a tezei de disertaţie „ Analysis of Domestic Violence in the U.S. and its Applicability to the International Arena”, Notre Dame University, Indiana, U.S.A. (professor Theresa Phelps)
1996 (May-August): Certificate Summer internship, Minnesota Advocates for Human Rights, Minneapolis, SUA, Stagiu de practică într-o organizaţie internaţională, elaborarea de studii de ţară privind drepturile omului, participare la workshop-uri, conferinţe etc.
1999: Diploma, Doctor în drept, Specializarea Drept internaţional privat, cu teza „Statut personal şi naţionalitate în dreptul internaţional privat”, Universitatea „AL.I. Cuza” Iaşi, coordonator profesor univ. emerit Mihail Vasile Jakota
2000: Study Certificate International Institute for Human Rights, Strasbourg, Curs intensiv pe tema impactului Globalizării asupra drepturilor omului şi a dezvoltării comerţului internaţional
2000: Study Certificate International Center for Human Rights Teaching, International Institute of Human Rights, Strasbourg,
Franţa, Însuşirea cunoştinţelor de predare a drepturilor omului după modelul european, studii de caz, participare la worksops etc.
2001: Certificat of Attendance, The Fourth Annual COLPI-PILI Colloquim on Clinical Legal Education, Cunoştinţe privind organizarea şi funcţionarea clinicilor juridice de pe lângă facultăţile de drept, Riga
2002: Diploma , 24 credits, Advance Course on the International Protection of HumanRights, Aspecte ale drepturilor protejate de Convenţia europeană şi noile strategii privind protecţia drepturilor economice şisociale, ABO Academy, Turku/Abo,Finland
2003: Certificat of attendance, Constitutional and Legal Policy Institute(COLPI), USA Teacher’s Trening in Refugee Law, Curs pentru profesorii de Drept internaţional şi drepturile omului privind noile probleme cu care se confruntă statele, Praga

Domeniul ocupaţional
2019: Profesor univ. dr. Hab. Institutul de Cercetări Juridice ”Acad.Andrei Rădulescu” București
2012- 2020: Prof. univ. dr. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Departamentul
Drept, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, titularul disciplinelor Drept internațional public,
Protecția internațională a drepturilor omului, Protecția europeană a drepturilor omului
1986-2020: Avocat, Baroul de Avocati, Iaşi
2020: Formator INPPA, Centrul Teritorial Iași, Drept european al drepturilor omului
2015-2020: Președinte, Asociația ”Vespasian V. Pella” Iași

Experienţa profesională
2016: Profesor Erasmus (Teaching Staff) University of Parma, Italia
2014: Profesor invitat, Université Panthéon- Assas, Paris II, France
2008-2012, profesor univ. dr. Facultatea de Drept, Universitatea „M.Kogălniceanu” Iaşi
Titularul disciplinelor Drept internaţional public, Protecţia juridică a drepturilor omului (modul licenţă),
Libertăţi publice, Jurisprudenţa CEDO în materie penală (modul master)
1999-2005; 2005-2007; 2009-2011: Decan Facultatea de Drept , Universitatea „M.Kogălniceanu” Iaşi, str. Băluşescu nr.2
1992-1995: Asistent universitar asociat, Activitate de seminar la disciplinele Introducere în studiul dreptului, Dreptul comerţului internaţional
Facultatea de Ştiinţe economice,Secţia Relaţii internaţionale, Universitatea „Al.I.Cuza”Iaşi
Bd. Copou, nr. 11,Iaşi
1989-2019: Avocat, Baroul Iaşi (Director al Biroului de Asistenţă juridică 1990-1991)
Baroul de Avocaţi Iaşi, str. A. Pannu, 24
1986-1988: Avocat stagiar, Baroul de Avocaţi Suceava, str. Ana Ipătescu nr. 1

Varia
Limbi cunoscute: română (limba maternă), engleză (C2), franceză (C1)

Nume:
Timeea Ciudin
Profesie:
Avocat

Voinescu Lawyers

Contact information
timeea.ciudin@voinesculawyers.com

Timeea is a qualified lawyer with over 11 years of experience in dispute resolution. While activating primarily in litigation and arbitration as main practice, she also focuses on other areas such as insolvency & restructuring, mergers & acquisitions, real estate, competition, employment and public procurement.

As litigation counsel, Timeea has provided assistance and representation to leading global and national companies in a wide variety of cases in front of national courts of law at all levels and in several arbitration proceedings. Timeea has worked on commercial and civil trials related to sale-purchase and lease contracts, corporate disputes, insolvency, procurement, administrative and tax disputes, and structural funds disputes.

Timeea has also been involved in numerous pro bono cases, including assisting one of the main charity NGOs in Romania.

Bar admission
Member of Bucharest Bar (2011)

​Education
LLB, University of Bucharest, Faculty of Law, 2010
LLB, University of Paris I, Panthéon-Sorbonne, Faculty of Law, 2009
Master, University of Paris I, Panthéon-Sorbonne, Faculty of Law, 2010

Languages
Romanian/English/French/Spanish

Nume:

Claudia Cliza

Profesie:

Avocat

Informații personale
data naşterii: 15 august 1975

Funcţia didactică actuală
Conf. univ. dr. la Universitatea “Nicolae Titulescu”

Studii
2009: școala doctorală, Universitatea “Nicolae Titulescu”
2006: modul psiho-pedagogic, Universitatea din București
2004: master Dreptul Afacerilor, Universitatea “Nicolae Titulescu”
1998: Facultatea de Drept, Universitatea din București
1994: studii liceale profil uman, Colegiul Național “Sf. Sava”

Cariera didactică
2012-prezent: conferențiar universitar, Universitatea “Nicolae Titulescu”
2006-2012: lector universitar, Universitatea “Nicolae Titulescu”
1999-2006: asistent universitar, Universitatea “Nicolae Titulescu”
1999-2003: asistent universitar, Universitatea din București
1998-1999: preparator universitar, Universitatea “Nicolae Titulescu”
1998-1999: preparator universitar, Universtatea din București

Publicaţii, alte rezultate ale activităţii didactice şi de cercetare ştiinţifică
Cărţi, monografii, materiale de studiu
Articole în reviste cotate ISI
Articole publicate în reviste cu ISBN
Alte articole
Participări la conferințe internaționale
Participări la conferinţe interne
Membru în comitete de organizare sau ştiinţifice ale unor conferinţe
Brevete de invenţie

Activităţi în domeniul ID
octombrie 2009: stagiu de pregătire în utilizarea platformei eLis, Departament IT, Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucureşti
octombrie 2009: stagiu de pregătire în utilizarea Microsoft Word, Microsoft Excel şi Microsoft Power Point, Departament IT, Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucureşti
februarie 2011: program de pregătire în Tehnologia ID, utilizarea platformei eLis, Departamentul ID, Universitatea “Nicolae Titulescu”

Nume:

Tania-Cătălina Coadă

Profesie:

Consilier Juridic

Informații personale
Data nașterii: 24 August
Locul nașterii: București, România

Educație și formare
2015 – 2016: Universitatea Titu Maiorescu, Master Dreptul afacerilor, Facultatea de Drept
2011 – 2015: Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Drept
2007 – 2011: Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu”, București

Experiență
2018 – prezent: Consilier juridic, Societatea Profesională Notarială Confides
2016 – 2017: Asistent cercetare în domeniul ştiinţelor juridice, Enciclopedia Juridică Română
2015: Practică competitivă pentru viitor în domeniul ştiinţelor juridice la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Proiect POSDRU 139724

Varia
Publicarea articolelor “Aspecte comparative dintre certificatul de moștenitor în legislația română și certificatul european de moștenitor” și “Nava maritimă/fluvială ca bun inclus în masa succesorală” în cadrul Conferinței Internaționale de Drept, Studii Europene și Relații Internaționale – Universalitatea patentă a dreptului succesoral. Lex succesionis între tradiție legislativă și valori moderne, ediția a X-a; Publicarea articolului “Evoluția legislativă a divorțului în dreptul românesc” în cadrul Conferinței Internaționale “Educație și creativitate pentru o societate bazată pe cunoaștere, ediția a XI-a”; Participarea la Conferinţe atât în comisia de organizare cât și în calitate de participant: Conferinţa „Reglementări privind Dreptul de Autor şi Drepturile Conexe în România organizată de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), Academia Română, Asociaţia Ştiinţifică de Dreptul Proprietăţii Intelectuale (ASDPI) şi Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene (ARDAE); Conferinţa interactivă „Noul Cod Penal şi Noul Cod de Procedură Penală la început de drum”; Conferinţa „Probleme dificile de drept civil. Impact în afaceri”, Conferinţa „Probleme dificile de procedură civilă (ed.3), Conferinţa „Legea insolvenţei persoanei fizice”; Conferinţa „Probleme dificile de drept civil (ed. 5) Răspunderea civilă contractuală” ş.a.

Limbi străine cunoscute: engleză (fluent), spaniolă (fluent–diplomă de spaniolă DELE nivel B2), franceză (începător).

Nume:
Andreea Coman
Profesie:
Avocat

Informații personale
Data nașterii: 22 martie 1989
Locul nașterii: Suceava

Informații de contact
+40720724711
office@coman.law, andreea.coman@coman.law

Experiența
Aprilie 2020-prezent: Andreea Coman – Cabinet de avocat
2019-2020: Managing Associate SĂVESCU & ASOCIAȚII SCA
2018-2019: Redactor Șef, Revista Română de Protecția Datelor
2018-2019: Senior Associate SĂVESCU & ASOCIAȚII SCA
2016-2017: avocat MÎNDRILĂ, BONIU & ASOCIAȚII SCP
2015-2016: avocat CI CHICIU ALEXANDRU-FLORIN
2013-2015: avocat NEAMȚU & NEACȘU-ALDESCU SCP

Educație și formare
2019-2020: masterand, Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București
2008-2012: student, Facultatea de Drept a Universității București
2004-2008: elev, Colegiul Național ”Petru Rareș”, Suceava

Varia
Permis de conducere auto categoria B

Nume:

Ana–Maria Corugă

Profesie:

Avocat

Contact
e-mail: ana-maria.coruga@simionbaciu.ro
Phone: +40-31 437 80 13

Managing Associate SIMION & BACIU 
Practice areas:
Consumer Protection and Advertising
Life Sciences
Data Privacy & Personal Data Processing
Intellectual Property

Expertise:
Ana–Maria’s expertise spans over several practice areas such as Consumer Protection and Advertising, Life Sciences and Intellectual Property, assisting Clients from various industries worldwide.

As part of the Simon & Baciu team, Ana–Maria Coruga is advising clients from the retail and FMCG sector on a regular basis on issues such as labelling and product recalls, promotions and sweepstakes as well as distance sales. In the life sciences sector, she is constantly advising on parallel import aspects, pricing and claw back issues, clinical trials and medical devices, providing regulatory advice tailored to clients ‘needs.

Ana-Maria is also performing trademark searches, opposition and trademark litigation as well as advising on aspects concerning copyright title and or compulsory payments to copyright collective management associations.

Last, but not least Ana-Maria is involved in privacy general compliance, GDPR audit and compliance programs, data breaches, drafting of privacy and cookies policies.

Membership and Affiliations:
Bucharest Bar

Education:
University of Bucharest Law School, LLB

Languages:
Romanian – native speaker
English – business proficiency

Nume:

Raluca Costache

Profesie:

Avocat

Raluca este un avocat având o înaltă pregătire academică și experiență profesională considerabilă atât în domeniul litigiilor, cât și al consultanței de afaceri.

Raluca a asistat și reprezentat diverse companii naționale și internaționale de prestigiu, concentrându-ți practica pe insolvență și restructurări, drept societar, fuziuni și achiziții, contencios administrativ, achiziții publice și drept imobiliar.

In calitate de avocat de litigii, Raluca a fost implicata in diverse procese comerciale si civile, propunandu-si totodata sa isi dezvolte experienta in acest domeniu intr-o maniera cat mai complexa.

Nume:

Ioana Maria Costea

Profesie:

Avocat

Informații personale
anul naşterii: 1981
locul nașterii: Iași

Experienţă relevantă
Decan și cadru didactic al Facultății de Drept, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, disciplina Drept financiar;
Din 2010, este avocat definitiv, membru al Baroului Iaşi.

Educaţie şi formare
Studii la Facultatea de Drept a Universității ”Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, finalizate cu licenţă în Drept, (2004); diplomă de studii aprofundate, Ştiinţe penale (2005); diplomă de doctor în științe juridice (2010).

Varia:
Din sfera de preocupări, fac parte activitatea de cercetare și activitatea publicistică, amintind: articole (în Curierul Fiscal, Dreptul, Revista de Drept Public, Lamy, RTDH), monografii (Inspecţia fiscală. Doctrină. Reglementare. Jurisprudenţă, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2009; 2011, 2014; Combaterea evaziunii fiscale şi frauda comunitară, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2010; Optimizarea fiscală. Soluţii. Limite. Jurisprudenţă, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2011), cursuri (Drept financiar. Note de curs, Ed. Hamangiu, București, 2013, 2015) – în domeniile Drept fiscal, Drept financiar comunitar.

Anul 2016 a debutat cu un proiect nou – un blog de drept fiscal – ioanacostea.ro, care speră să devină o sursă dinamică și corectă de opinii, comentarii, practică judiciară.

Nume:

Sofia Cozac

Profesie:

Avocat

Sofia Cozac este avocat specializat în arbitraj comercial internațional din cadrul casei de avocatură Stratulat Albulescu SPARL. Ea are o experienta de peste 15 ani in domeniul arbitrajului national si international, în special în domeniu arbitrajului in constructii si al arbitrajului ICSID. De asemenea, Sofia Cozac are o ampla experienta in domeniul arbitrajelor ICC si VIAC, fiind arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, dar si Presedintele Curtii de Arbitraj Dolj.

Sofia Cozac este arbitru în cadrul Comisiei Europene, soluționând litigii comerciale dintre Uniunea Europeană și state terțe, și pledeaza ca avocat în cadrul arbitrajelor internaționale.

Ea consiliaza si asista in mod regulat clientii cu privire la aspecte legate de diferende in domeniul investițiilor (arbitrajul ICSID) constructiilor, in special contracte de antrepriza de tip FIDIC, dispute in domeniul obligatiilor post-privatizare, litigii în domeniul energiei și oil&gas precum si litigii de contencios administrativ.

Sofia are o legatura stransa cu viata academica, fiind doctorand in domeniul arbitrajului comercial si, de asemenea, trainer in cadrul concursului international de arbitraj Willem C. Vis Moot.

Sofia vorbeste fluent atat limba engleza, cat si limba germana si a fost implicata in mod constant in echipe internationale de avocati si experti in proiectele in care a activat.

Ea reprezinta jucatori importanti din piata romaneasca – atat companii nationale de stat, cat si investitori straini.

Experiență relevantă
prezent: Președinte Curtea de Arbitraj Dolj; Arbitru CCIR, VIAC, AHK;
prezent: Counsel în Departamentul de Arbitraj Comercial Internațional, Stratulat Albulescu Attorneys at Law;
Septembrie 2020 – Mai 2021 – Senior Associate în Departamentul de Arbitraj Comercial Internațional, ZRVP;
Martie 2018 – Sept 2020 – Of Counsel, Colaborator Proiecte de Arbitraj ICSID;
Februarie 2017 – Martie 2018: Senior Associate în Departamentul de Arbitraj Comercial Internațional, MOCANU ȘI ASOCIAȚII SPRL;
Mai 2015 – Ianuarie 2017: Senior Associate Departamentul de Arbitraj Comercial Internațional, LEAUA ȘI ASOCIAȚII SCA;
Mai 2011 – Aprilie 2015: Senior Associate Departamentul de Arbitraj Comercial Internațional și Litigii SCHOENHERR ȘI ASOCIAȚII SCA;
Februarie 2007 – Aprilie 2011: Senior Associate (avocat stagiar și ulterior definitiv) în departamentul de Arbitraj Comercial Internațional și Litigii, WOLF THEISS ȘI ASOCIAȚII SCA.

Educație și formare
2020-prezent: Doctorand în cadrul Facultății de Drept, ASE București – Arbitraj Comercial International
2011-2013: Diplomă de Master în Arbitraj Comercial Internațional, Queen Mary University of London
2005-2006: Studii Post-Universitare în domeniul Dreptului European și al Comerțului Internațional, Universitatea din Hamburg
2001-2005: Diplomă de Licență – Studii de Drept (la zi), Universitatea din București, Facultatea de Drept
2001-2007: Diplomă de Administrarea Afacerilor în Limba Germană (la zi), Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Administrarea a Afacerilor cu predare în Limbi Străine
1996 – 2000: Diplomă de Bacalaureat, Colegiul Național Carol I din Craiova, Secția de Intensiv Engleză.

ASOCIATII PROFESIONALE DIN CARE FACE PARTE
– Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Avocat Membru al Baroului București
– Arbitru în cadrul Comisiei Europene pentru soluționarea disputelor comerciale
– Membru ICCA – International Council for Commercial Arbitration, Haga
– Curtea de Arbitraj Comercial Dolj (Arbitru, Presedinte)
– Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CICA), București (Arbitru)
– Curtea de Arbitraj Iasi (Arbitru)
– Curtea Permanenta de Arbitraj de pe langa Camera de Comert Romano-Germana (Arbitru)
– Centrul International de Arbitraj din Viena, Austria (Arbitru)
– Membru in organizatia internationala de arbitraj „Arbitral Women”
– Membru in organizatia internationala de arbitraj „RAI Arbitrators – Rasing Arbitrators’ Initiative”
– Membru Young Romanian Arbitration Practitioners

Limbi cunoscute: limba română, limba engleză, limba germană

Nume:

Cecilia Crăciunescu

Profesie:

Consilier juridic

Legal Advisor | Real Estate & Construction Law | Corporate Law | Civil Law | Contract Negotiation & Drafting | Legal Management | GDPR & Compliance | Licenses & Certifications | Communication & Influence

I ensure that organizational legal matters are properly managed. Liaising with authorities and business partners is one of my activities, demonstrating strong negotiation, influencing and interpersonal abilities. My expertise includes legal research and drafting legal documentation, ensuring adherence to relevant standards and regulatory requirements. I use strong active listening skills to ensure everyone in the workplace is being heard, understood and valued.

Key assets: legal support, relationship management, communication for results, problem solving & decision making, work ethic & integrity.

Experience
Sept. 2010 – present: Legal Advisor, GLOBAL VISION
May 2010 – Sept. 2010: Legal Advisor, Global Technical Systems S.R.L.
Mar. 2007 – May 2010: Legal Advisor, Civitas Group

Studies
2006 – 2008: University of Bucharest, Master’s Degree , European Studies and Community Law
2002 – 2008: University of Craiova, Faculty of Letters, Bachelor’s Degree
2002 – 2006: University of Craiova, Faculty of Law, Bachelor’s Degree
2005: Faculty of Law, Dijon, France

Nume:
Daniela-Cristina Crâznic
Profesie:
Avocat

Daniela Crâznic este avocat specializat în drept civil și comercial.
A urmat cursurile Facultății de Drept a Universității București și cursuri de specializare în Drept și Relații Internaționale absolvind în 1991.
Și-a continuat pregătirea profesională absolvind Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Magistraților.
În anul 1991 a devenit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, ulterior promovând la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, activitatea desfășurată constând, în special, în susținerea în instanță a cauzelor penale și civile.
Din anul 1995 este avocat, profesând în domeniul dreptului civil și comercial.

Experienţa profesională
2016-prezent: Avocat Asociat/Senior Partner, CRÂZNIC ȘI ASOCIAȚII – Societate Civilă Profesională de Avocați
1999-2016: Avocat, Cabinet de Avocat Daniela-Cristina Crâznic
1998-1999: Procuror, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție – Serviciul de Cooperare Judiciară Internaționala, Relații Internaționale si Programe, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
1995-1998: Avocat, Cabinet Individual de Avocat
1991 – 1995: Procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 București

Educaţie şi formare
1986-1990: Facultatea de Drept, Universitatea București
1990-1991: Facultatea de Drept, Universitatea București, Specializare Drept și Relații Internaționale
1992-1993: Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Magistraților

Varia
Limbi străine: Franceză, Italiană, Engleză

Nume:

Luminița Criștiu-Ninu

Profesie:

Judecător

Informații personale
Data nașterii: 9 aprilie 1973

Studii
1991-1995: Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti
2006-2007: Studii postuniversitare „Managementul instituţiilor publice”, Academia de Studii Economice Bucureşti
2007-2008: Master „Ştiinţe penale”, Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti
2015-prezent: Şcoala Doctorală a Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, materia Drept procesual penal

Activitate
1995-2001: Judecător, Judecătoria Alexandria
2001-2006: Judecător, Tribunalul Teleorman
2006-2008: Vicepreşedinte, Tribunalul Teleorman
2008-2013: Preşedinte, Tribunalul Teleorman
2013-2014: Judecător, Curtea de Apel Bucureşti
2014-2016: Preşedinte secţie penală, Curtea de Apel Bucureşti
2016-2019: Vicepreşedinte, Curtea de Apel Bucureşti
2019-prezent: Preşedinte, Curtea de Apel Bucureşti

Publicații
– coautor al lucrării Buletinul Jurisprudenţei-Curtea de Apel Bucureşti, Repertoriu anual, 2014, Editura Universul Juridic
– coautor al lucrării Buletinul Jurisprudenţei-Curtea de Apel Bucureşti, Repertoriu anual, 2015, Editura Universul Juridic
– coautor al lucrării Buletinul Jurisprudenţei-Curtea de Apel Bucureşti, Repertoriu anual, 2016, Editura Universul Juridic
– autor al lucrării „Short reflections regarding precautionary and preventive measures ordered in the criminal trial against an insolvent legal person”, publicată în CKS 2017
– autor al lucrării „Consideraţii referitoare la infracţiunea de favorizare a făptuitorului prevăzută în art. 269 din Codul penal”, Revista Dreptul nr. 9/2017
– coautor al lucrării „Aspecte particulare privind măsura arestării preventive”, Revista Dreptul nr. 12/2017
– autor al lucrării „Posibilitatea cenzurării procedurii de cameră preliminară în apel.Controverse jurisprudenţiale”, In honorem Nicolae Volonciu, Editura Universul Juridic, 2017

Nume:

Mihaela Cunita

Profesie:

Consilier Juridic

Informații personle:
Data nașterii: 07.08.1971

Informații de contact
Adresă: Adresă(e) Str. Foisorului nr. 11, bl. F7C, sc. 1, et. 6, ap. 28, sector 3, Bucuresti, cod postal 031173
Tel.: +40722672740
E-mail: mihaelacunita@yahoo.com, mihaelacunita07@gmail.com

Educație și formare
Octombrie 2021 – prezent:  Master în Administrație și Management Public, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Științe Juridice și Administrative
Mai 2021: Controlor financiar, SC EXPERT AKTIV GROUP SRL – diplomă atestată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale
Mai 2019: Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal, AVANGARDE BUSINESS GROUP – diplomă atestată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale
Aprilie 2019: Formator, SC ALMA VISION SRL – diplomă atestată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale
Sept. – Oct. 2018: Inspector Salarii, SC ILBAH STUDIO SRL – diploma atestată de Ministerul Muncii, Familiei , Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice
Mai – iun. 2018: Manager Securitatea Informatiei, în conformitate cu O.M. 5745/sept. 2012, AVANGARDE BUSINESS GROUP – diploma atestată de Ministerul Muncii, Familiei , Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice
Mai 2018: Responsabil Protecția Datelor cu Caracter Personal, AVANGARDE BUSINESS GROUP – Certificat de absolvire emis doar de formator
Ian.– Apr. 2018: Implementarea controlului intern managerial în instituțiile publice, ASOCIATIA PROFESIONALA A FORMARII, STANDARDIZARII SI EVALUARII COMPETENTELOR – certificat emis doar de către formator- curs organizat și susținut la locul de muncă (Teatrul Evreiesc de Stat)
Oct. 2016 – iul. 2018: Curs postuniversitar de pregătire psihopedagogică Nivelul I şi Nivelul II, UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITRIE CANTEMIR – Departamentul pentru Pregătirea Personalului
Didactic
Oct. 2015- iun. 2016 – în prezent suspendat, Master în “Drept social român și European”, UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ DIN BUCUREȘTI – Facultatea de Drept și Știinte Administrative
Mar. 2015 – iul. 2015: Curs Postuniversitar de Dreptul Muncii, UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ DIN BUCUREȘTI – Facultatea de Drept și Științe Administrative
Feb. 2015: Expert Legislația Muncii, INSTITUTUL EUROPEAN PENTRU STUDII ADMINISTRATIVE ȘI DE LEGISLAȚIA MUNCII –
LEX ACADEMY diploma atestată de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse și de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului
Dec. 2014: Manager Resurse Umane, CENTRUL DE FORMARE PROFESIONALĂ EURODEAL diploma atestată de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse și de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului
Oct.. 2011 – mai 2012: Curs Postuniversitar – Drept Privat “Reglementări cuprinse în Noul Cod Civil și în Noul Cod de Procedură Civilă”, UNIVERSITATEA DE STAT BUCUREȘTI- FACULTATEA DE DREPT
Apr. – mai 2010: Mediator, FUNDAȚIA PENTRU SCHIMBĂRI DEMOCRATICE – București
Nov.2008: Expert Achiziții Publice, S.C. FAXMEDIA CONSULTING S.R.L., diplomă atestată de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse și de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului
oct. 2006 – mai 2008: Diplomă de Master în “Drept Internațional și Comunitar”, UNIVERSITATEA CREȘTINĂ DIMITRIE CANTEMIR – București
Nov. 2005: Consilier în Proprietate Industrială (atestat pentru mărci și desene și modele industriale), OSIM
oct. 2002 – iun. 2003: Curs Postuniversitar de “Drept Privat”, UNIVERSITATEA DE STAT BUCUREȘTI- FACULTATEA DE DREPT
Aug. – Oct. 2002: Inspector Resurse Umane, ICE FELIX , diplomă atestată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și de Ministerul Educației și Cercetării
Oct. 1993 – Iun. 1997: Diploma de Licență în Științe juridice,  Facultatea de Drept din cadrul UNIVERSITĂȚII ROMANE DE ȘTIINȚE ȘI ARTE “GHEORGHE
CRISTEA”
Feb. 1991 – Aug. 1993: Diploma de absolvire a colegiului – în Științe Politice – prelaw, RUTGERS UNIVERSITY, New Jersey, SUA
Sept. – Dec 1990: Analist-programator asistent, Centrul de Pregătire în Informatică, diplomă atestată de Ministerul Învățământului și Științei și de Comisia Națională de Informatică

Experiență relevantă
Nov. 2005 – prezent: Managing Partner – consilier juridic, S.C. MIKA LEX ETIC S.R.L.
Iun. 2021 – prezent: Consilier Juridic – part time, CENTRUL NAȚIONAL PENTRU SĂNĂTATE MINTALĂ ȘI LUPTĂ ANTIDROG
oct. 2014 – prezent: Consilier Juridic – full time, TEATRUL EVREIESC DE STAT
Dec.2006 – Dec. 2008; Mart. 2009 – Nov. 2011: Director Departament Juridic – Consilier Juridic – part time, S.C. DG FINANCIAL INTERMED S.R.L.
Nov. 2003 – Nov. 2005: Director Departament Juridic – Consilier Juridic-Contencios, S.C. UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD S.R.L. (TUBORG ROMANIA)
Nov.2001 – Oct. 2003: Consilier Juridic – Șef Birou Juridic, MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN
Nov. 1998 – Oct. 2001: Consilier Juridic, S.C. METROPOL S.A.
Apr. 2021 – Iun. 2021: Consilier Juridic – colaborator, CENTRUL NAȚIONAL PENTRU SĂNĂTATE MINTALĂ ȘI LUPTA ANTIDROG
Mart. 2021 – prezent: Consilier Juridic – colaborator, MUZEUL ORORILOR COMUNISMULUI ÎN ROMÂNIA
Iun. 2015 – prezent: Consilier Juridic – colaborator, TEATRUL MASCA
Aug. 2013 – prezent: Consilier Juridic – colaborator, ARTEXIM
Aug. 2013 – Iun. 2014:  Consilier Juridic – colaborator, COMUNITATEA EVREILOR BUCUREȘTI
2007: Consilier Juridic – colaborator, GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A.
Dec. 1999 – Oct. 2001; Oct. 2005 – mai 2013: Consilier Juridic – colaborator, MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN
Dec. 1999 – Oct. 2003: Consilier Juridic – colaborator, MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE NATURALĂ “GRIGORE ANTIPA”
Iun. 2000 – Oct. 2003: Consilier Juridic – colaborator, FUNDAȚIA “ALEXANDRU TZIGARA SAMURCAȘ”–

Varia
Limbi cunoscute: română (limba maternă), engleză, franceză, spaniolă
Membru în asociații profesionale:
– membru al Colegiului Consilierilor Juridici București din anul 2004 – consilier juridic definitiv
– membru acreditat al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii din anul 2015
– membru al Asociației Europene de Drept Bancar și Financiar din anul 2019
– membru al Uniunii Juriștilor din România din anul 2001
– membru al Asociației Legal HoSpital din anul 2021 – a juriștilor din sistemul de sănătate din România

Activități științifice
a) Lucrări publicate în reviste univeristare:
– “Psihologia omului criminal – studii de caz”
– “Euthanasia”
– “Unele consideratii cu privire la atributiile autoritatilor competente in materia ocrotirii minorilor aflati in dificultate”
– “Criminalitatea in atentia O.N.U.
– “Cetatenia, Bipatridia si Apatridia”

b) Lucrari prezentate la Sesiuni de Comunicări Științifice:
– “Probleme actuale in activitatea Biroului National Interpol cu referire speciala la extradare”
– “Rolul si importanta Prefecturii in sistemul autoritatii administratiei publice in Romania”
– “Conditii de validitate la contractul de vanzare in noul cod civil”
– “Contractul de munca pe perioada determinata in legislatia europeana”,
– “Structuri diplomatice traditionale: Marea Britanie, Franta, SUA”

c) Activități legislative: redactarea unui “Cod de Norme Internationale” in colectiv, sub indrumarea Prof. M. Tomescu (nepublicat)